Alex Schulman

Här är ett inlägg från Alex Schulmans blogg. Ett inlägg om tips för att få en stor blogg.

Gillar ni bloggar med mycket uppdatering. Gå in på 1000apor och där är det garanti på uppdatering. Det är också sveriges största humorsight. Så ett gott skratt för er med den rätta humorn.

10 steg - SÅ SKAPAR DU EN VÄLBESÖKT BLOGG!

tis, 10 feb 2009 10:44

Jag får dagligen mejl från människor som vill ha tips och råd till sina bloggar. De vill ha besökare. De undrar hur man bär sig åt. De vänder sig till rätt person, jag har bloggat i tre år och har nu börjat lära mig ganska bra vad som fungerar och vad som inte fungerar. Jag kan det här. Nu vill jag därför presentera den slutgiltiga guiden:

SÅ GÖR DU FÖR ATT PÅ KORT TID FÅ VÄLDIGT MÅNGA BESÖKARE TILL DIN BLOGG

1. Skriv kort!
Glöm inte att den nutida mediekonsumenten är rastlös - han surfar på nätet samtidigt som han tittar på tv och i bakgrunden står en radio på och plötsligt får han ett sms från en kompis. Han har inte tålamodet att läsa långa blogginlägg längre. Det ultimata blogginlägget är därför aldrig mer än 5 rader långt.

2. Använd bilder!
Ni vet det gamla talesättet - "du ångrar aldrig en bild du tagit, bara dem du inte tog". Precis så är det med blogginlägg - du ångrar aldrig en bild du bloggat upp, bara de du inte bloggat upp. Det är mycket vänligt mot besökaren att bildsätta dina texter. Framför allt - blogga upp bilder på dig själv. Det kan kännas konstigt och narcissistiskt, men glöm inte att besökaren har gått in på just din blogg för att han eller hon är intresserad av dig.

3. Länka till andra!
Om du gör det enkelt för dina besökare att vandra vidare till andra bloggar, så kommer dessa andra bloggar att göra dig samma tjänst. Det skapar en besöksbytarmekanism som är mycket bra för din blogg. Var inte rädd för att dina besökare ska försvinna när du länkar bort dem. De kommer tillbaka.

4. Namndroppa!
Bloggvärlden är personfixerad och du kan inte ana hur många det är som varje dag söker på sina favoritpersoner på nätet. Eller på sig själva! Om du namndroppar mycket så hamnar din blogg högt upp i sökmotorerna och det är bra. Det bästa är naturligtvis om du namndroppar explosiva namn, människor som folk hatar eller älskar, som mitt eget eller Blondinbellas eller Elin Klings. Men tänk på att det viktigaste alltid är att ha något vettigt att säga. Namndroppa inte för namndroppandets skull.

5. Var snäll mot besökarens öga!
Gör det enkelt för dina besökare att ta till sig dina texter. Om du har litet typsnitt på din blogg, ska du göra det större. Använd Aftonbladets bloggar eller denna som en måttstock. Är din bloggtext mindre än den text du läser just nu, så är det svårt för läsaren att ta till sig texten. Han måste kisa. Du måste göra den större. Andra knep för att vara snäll mot besökarens öga: Feta värdeord i texten. Allt från ortsnamn som Örebro till invektiv som IDIOT ska skrivas med tjock stil. Då lockas ögat in i texten. Se också till att göra många styckesindelningar, särskilt om du skriver långt. Det ska vara luftigt och inbjudande!

6. Offra dig för debatten!
Din uppgift som bloggare påminner litegrann om krönikörens uppgift. I en mening måste han offra sig för debatten för att nå ut med sitt budskap. Du måste utgå från ett ämne eller en fråga, skapa dig en uppfattning och sedan vrida dina argument några extra varv. Detta måste du göra för att nå ut, för att göra avtryck, för att skapa diskussion. I en blogg kan du inte alla gånger vara nyanserad, även om det är en sympatisk föresats. Ibland måste du tvinga dig själv att vara antingen svart eller vit.

7. Skapa ett återkommande dagligt innehåll
Dagligt återkommande innehåll skapar trygghet för besökaren. Modebloggarna har naturligtvis sina "dagens outfits". Viggo Cavling har "dagens lunch". Andra bloggare väljer att publicera "dagens mail". Se till att varje dag presentera ett återkommande innehåll. Dels skapar det en bekant atmosför för dina besökare. Dels ger det dig ett litet andhål i bloggandet, en trygg visshet om att du vet vad åtminstone ett av dagens blogginlägg ska handla om.

8. Skriv ofta!
Skriv inte långt, men skriv ofta. Många korta inlägg är drömmen för dagens rastlösa besökare. Om du har en blogg där du skriver ett inlägg om dagen, så kan det inte längre kallas en blogg. Det är ett publiceringsverktyg för dagliga kåserier. Du borde ligga på åtminstone tre inlägg om dagen, helst fler. Sex inlägg om dagen är idealiskt.

9. Öppna för diskussion!
I en bra blogg finns det mest underhållande innehållet i kommentarsfältet. Om du lyckas få liv i det är mycket vunnet. Avsluta ditt inlägg med en öppen fråga eller med ett provocerande påstående. I bästa fall skapar du då ett kommentarsfält som är rent forumsliknande. Var dock inte övertydlig i detta uppsåt och var framfrö allt inte trivial. Skriv inte: "Vad ska ni göra till middag?" Det ser besökarna igenom och då uppfattas som en cyniker.

10. Var tjej!
Var dessutom 17 år. Skriv om mode på spånigt sätt.



PUSS och HEJ/Lina


Självkänsla & Tänkvärda inlägg

Självkänsla och tänkvärda inlägg är vad Viktorias blogg är baserad på.

Jag tycker att det är grymt viktigt med självkänsla och jag tror faktiskt att det är alldeles för många tjejer och killar i bloggvärlden och utanför bloggvärlden som har en dålig självkänsla och jag tror att man kan behöva lite hjälp och tips då och då för att försöka ta sig uppåt. Jag läser säkert 50 bloggar om dagen och jag tycker att det är alldeles för många inlägg om hur personer sitter och beklagar sig över sitt utseende och speciellt om vikt.
För dem personer som inte riktigt har kommit in i stadiet till anorexia eller djup depression än har fortfarande chansen att rycka upp sig innan saker och ting är för sent. Det värsta av allt är att i princip ingenting stämmer.
När det gäller utseende har jag läst så många bloggar om otroligt söta tjejer och killar som beklagar sig över saker som inte ens är synligt för oss andra. Jag vet inte vad ni tycker och jag vet att det kan vara svårt att bara ändra på sig över någon eller några dagar men.... SJÄLVKÄNSLA/SJÄLVFÖRTROENDE kan vara det attraktivaste som finns.

Tänk på det! Det är så synd på så många söta människor.

Gå därför in och läs Viktorias blogg och se om du kan hitta något inlägg som passar dig.
Snälla sök hjälp eller verkligen försök på egen hand innan det går för långt.






PUSS&KRAM

/ S

LIVSSTIL

GRATTIS till Frida Berglund som vann det stora blogg-priset under kategorin; LIVSSTIL


Namn: Frida Berglund
Ålder: 29
Bor: Göteborg (född i Umeå)
Civilstatus: Sambo
Sysselsättning: Projektledare på reklambyrån Valentin&Byhr.
Övrigt: Föreläsare, krönikör för detaljhandelstidningen Market och frilansskribent.
Fakta om bloggen: En av Sveriges största inredningsbloggar med drygt 16 000 unika läsare i veckan. Startades 2005, under pseudonymen Husmusen och har sedan dess fått uppmärksamhet i både lokal, nationell och internationell press.


Hon bloggar som vi kanske förstår om livsstil och jag personligen tycker att denhär bloggen är hur kul som helst. Jag älskar inredning och det kan vara riktigt skönt att få lite inspiriation till ditt nya boende om du är en riktigt ikea-handlare och är ute efter någonting lite extra ;)


Här får ni exempel på inlägg;

Hanna Wernings muggar i ny färg

Våren 2009 lanserar Rörstrand den populära serien av formgivaren Hanna Werning i en helt ny lila färg. Den nya kulören kommer i alla delar, på både muggar, skålar och assietter. Cirkapriser och storlekar: Mugg 30 cl 99 kr Mugg 6 cl 69 kr Skål 70 cl 149 kr Assiett 21 cm 149 kr. Kommer till butik v. 12.


Foto: pressbilder Rörstrand



och här;


Inspirerande mönster

Har ni varit inne på den brittiska inredningskedjan Habitats hemsida på ett tag? Om inte klicka er genast dit just nu. När du surfar in möts du av ett snyggt intro med enkla illustrationer mot en nästan kartong- eller masonitliknande bakgrund. Och vet ni vad jag blir? Målarsugen. För hur svårt kan det vara att förstora upp det här tänket på tre tavlor? Det skulle vara hur snyggt som helst. Och helt rätt i år. Nu när det verkar vara siluetter och stolar som gäller för hela slanten. Det känns lite skönt retro och eko på samma gång, just med den där råa masoniten och enkelheten. Masonitskivor kan man ju köpa på Bauhaus eller Krauta. Snyggt webbintro, som verkligen inspirerar.

Foto: skärmdump från Habitat.co.uk



PUSS&KRAM

/ S

Carolina Gynning

Carolina Gynning- I swear to tell the truth & other stories

Hon är en av alla kändisar, a som b som c kändisar som använder blogg. Carolinas blogg är så himla rolig. Hon har en sådan skön personlighet av vad hon vísar i sin blogg. Och denne person har verkligen klättrat upp i kändisvärlden. Från att sitta inlåst i ett bigbrotherhus till att bli programledare på tv4. Pretty good.

Det finns också fantastiska bilder på henne i sin blogg. Jag väljer självklart de jag gillar bäst.

cimg1259
cimg1186

Hon befinner sig i tokyo just nu och hålller på med en massa olika jobb. Jag gillar henne som fan asså, så rolig!

PUSS och HEJ/Lina

FOTOBLOGGARE!



Jag lägger ut ett par bilder av varje fotobloggare och du väljer själv vilken fotograf som intersserar dig!




Hanna Björkstedt
 , 23 , Stockholm










Mette Ottosson , 38 , Båstad









Många fotobloggar har strikta regler om att man inte får kopiera deras bilder, gör enbart detta i reklamsyfte så det är absolut inte för att ta cred för någonting som någon annan gjort. Utan vill bara ge er läsare så många olika intressande tips om bloggar som möjligt. Men självklart tar jag hänsyn till det. Så resten får ni bara adresser, sedan för ni gå in själva och spana på bilderna därifrån.


Martin Karlsson, http://volvos60.blogg.se/

Jennie Johansson, http://jeni.blogg.se/

Alexander Gustafsson, http://alexgustafsson.blogg.se/


Hoppas att ingen tar illa upp för de få bilder som är upplagda, som sagt, det är i reklamsyfte.


PUSS&KRAM

/ S

RSS 2.0