1:a advent.

Första advent is the shit. Jag har varit på varje fyverkeritillställning som jag kan minnas. Den här var lätt den bästa. ABBA-tema och bästa platsen. Det var jag, Hanna och Evelina. Efter så blev det fika på Unico med Magda, Andreas, Micke och Adde också!



PUSS och HEJ/Lina

Gårdagen!

Gårdagen var jättetrevlig. Hanna och Evelina kom hit en sväng innan vi begav oss till People. Såklart innan inträde och lyckan att få två winter för 46kr. Helt dött ställe med samma människor varje gång. Menmen. Avslut som vanligt på härliga Red Room, där man träffade ganska många som man kände. Vi som var där var Hanna, Evelina, Micke, Adde, Tomas och sen kom Mohammed också efter jobbet. Vi satt kvar till kl tre och fick tag i en taxi runt 4. Sent blev det och idag är jag jätte trött! Jag har också ångest eftersom jag har brännt 2100 kr ungefär på 3 dagar. Hejdå Chrisclaps!






Jag har bytt från vänsterbena till högerbena. Vad tycks?

PUSS och HEJ/Lina

Jag blir så sjukt less..

Hade skrivit ett as långt inlägg om händelserna från onsdags till nu. Men jag är inte bitter för det, det är ba skriva om!

I onsdags var jag på biomys, filmen var väl okej. Såg väl kanske hälften, mogen jag vet :) Men det var mysigt! Somnade jättesent men gick upp till skolan endå, asbra! Filmen är något jag inte rekomenderar för oss tjejer haha!

Torsdagen bjöd på en tidig fylla. Magdalena och Emilia kom hit vid 5 och då började vi dricka drinkar. Vid halv 7 mötte vi upp Linda och hennes vän Jeppe på Migo. Det blev Lite vin och cider och självklart pasta fläskfilé! Stina kom också och Mohammed slutade så småningom. Alla vi tog en taxi ner till firman där förövrigt också min vän Joffa gled in med värsta limmon med några polare. Hallå stureplan? Det var faktist as kul och sen blev det max och taxi hem till mig.



fredagen så slappade vi hela dagen fram till 16.00 då Magdalena och Andreas hämtade upp mig. Vi åkte till Evelina och lagade tacos och drack cider och öl. Vi gick ut på people där det var proppat med folk. Avslut som vanligt på redroom och sen somnade jag som en stock. solo..



Idag är det ju lördag och vi alla vet ju vad det är för dag? Så inte nog med det så sitter jag nu och väntar på Evelina och Hanna som kommer hit för en drink eller kanske två? Vi ska ut och sätta oss någonstans eller kanske gå ut. Ikväll/inatt blir det mys :)

Låter det som en bra helg? Och än är den inte slut! Hur har eran helg sett ut?

PUSS och HEJ/Lina

Förlåt!

Kära trogna, ikväll kommer uppdatering från i onsdags, mycket har hänt och därmed för lite tid till att blogga. Det kommer lite gästblogg också kanske? Nu är det dags för arbete. Over and out!

PUSS och HEJ /Lina

SUCK

Nu sitter man här och försöker plugga till ett matteprov, men nej! det går inte bra alltså!

Vissa har lätt för matte andra lätt för naturkunskap osv...

Jag är typ bara bra på idrott och samhälle. Nej, men det är väl det roligaste.




Vad tycker DU om?

Hur pluggar du för att få det att gå ihop för dig?


Nu hjälper vi varandra med tips och hjälp om hur man skall klara skolan om man egentligen inte orkar.


PUSS&KRAM


/
S

Gästbloggare nr4: Emelie Björk



Jag kan inte låta bli....

 .... att längta efter julen som står precis inför dörren!


För mig anser jag att julen varar i 24 dagar. Den första december (första advent) plockar man fram allt julpynt, hänger upp utebelysning och bakar lussekatter. Dagarna går och sen blir det lucia, med en masss ljus och fikabröd. Den 23 december klär man granen och pyntar den med glitter, kulor och polkagriskäppar. Sen kommer julafton, det många anser vara höjdpunkten. Det känns som att julaftonsdagen slutar innan den ens har börjat. Man stiger upp, öppnar någon present, äter frukost och fixar det sista innan gästerna kommer. Man äter mat, delar ut klappar, öppnar dem och går och lägger sig. Och sen är julen helt plötsligt slut. 


Varje år på julafton, försöker jag dra ut på allting så att dagen inte ska ta slut. Jag äter sakta, öppnar paket långsamt och går upp tidigt för att jag ska få njuta så mycket av den här dagen som möjligt. Men alltid så går dagen jättefort och dagen tar faktiskt slut. Jag vill inte att julen ska vara över när julafton är förbi. Men det är som att julstämningen försvinner då när man lägger huvudet på kudden den kvällen och ska sova. 


Hur länge anser du att julen varar?


http://emeliesplace.blogg.se


FILM!

Dagen har bjudit på lite shopping, lite skola och subway med Emilia! Kvällen bjuder på bio med min nyfunna vän:), filmen kan man väl säga vad man vill om. Har någon av er sett denna film och vad tycker ni om den?



PUSS och HEJ/Lina

Vilken ? helg!

Helgen har varit hektiskt och jag har inte haft mycket tid till att blogga.

Som sagt, i lördags jobbade jag större delen av dagen och efter det var jag givetvis slut.
Gick hem och gjorde ingenting speciellt alls eftersom jag skulle upp tidigt på fotbollscup i diöshallen.
Trots att vi förlorade nästan allting så var det riktigt roligt att spela.

Jag har inte gjort någonting i utgångs väg eller ens träffat mina vänner speciellt mycket :(

Vad brukar ni syssla med på helgerna?

Jag tänkte att jag skulle sätta ihop ett inlägg senare av kommenterer från er och tips om hur en bra helg ser ut.

Hjälp mig med vad som finns att göra i Uppsala och hur man ska lägga upp det för att en kväll/helg ska bli lyckad?

PUSS&KRAM

/ S


Hej mitt vinterland!

Nästan varje blogg man läser eller läst denna helg har handlat om snön. Och jag själv älskar alla fina vinterbilder! Så roligt att se hur andra upplever det. Därför tänkte jag visa kvarngärdet i snö, tog lite bilder när jag gick hem från stan. Det tog sin lilla tid att komma hem. Det känns som att man gåt inuti en liten koja när det är så mycket! Skitmysigt! =)



PUSS och HEJ/ Lina


Gästbloggare nr 3: Ta hand om din väninna

Det var en helt vanlig dag då det ringde på telefonen. Jag svarade, men möttes av snyftningar. Det var en vän som ringde. Hon var helt förtvivlad, visste inte vem hon skulle ringa. Jag frågade vad som hade hänt, men hon bara grät. Tillslut klämde hon fram att det var Han. Hon berättade vad Han hade gjort och vad Han hade sagt. Hon vågade inte ens öppna ytterdörren nu p.g.a rädslan.


Förstod ni vad detta handlade om? Jo, kvinnomisshandel.


Oftast ser du inte om en väninna lever i ett sånt förhållande. Hon verkar vara den lyckligaste personen i världen, kramar om sin man och berättar för dig om deras underbara helg. Hon pussar honom på munnen framför dig och kelar i hans knä. Ja, visst verkar hon vara lite mager och utmattad. Men det är väll för att hon har haft det tufft i skolan/jobbet. Och killen...? Honom känner du inte så bra, men du tror på hennes ljuvliga berättelser när du träffar dom två. För visst säger hon mycket fint om dom när hon vet att han kan höra..?


  Jag kan inte förstå hur någon kan göra så mot den man älskar. Den mest kärleksfullaste gåvan de har i sitt liv någonsin bankar de sönder. Som om det vore än slagpåse.

     Hur tänker dom? De som känner sig träffade? HUR TÄNKER NI?

Jag blir så frustrerad och bestört av att läsa i tidningarna när kvinnor har blivit misshandlade, ibland till döds, av sina män. De har blivit plågade och kränkta, utmattade och lämnade. Alla sparkar och slag mot kroppen som inte har en chans till försvar mot en vuxen man, dels av fysiken, rädslan och kärleken till den man trodde man älskat.

      

   Det som är mest otäckt är att det sker mitt ibland oss. Det är våra vänner, våra grannar, våra släktingar eller jobbarkompisar. Den personen du ser upp emot kan ha ett misshandel eller våldtäktsförsök på sina axlar.

    Våldtäkter sker oftare hemma i hemmet eller hos vänner än i en ödslig park på natten.

    I Sverige anmäldes 60 000 fall av kvinnomisshandel år 2005, då det också troligtvist också finns ett stort mörkerantal.


Ta hand om dina väninnor, blunda inte för magkänslan om du tror att nått är fel. Tillslut så kanske det är försent och då ringer det på telefonen en vanlig fredag då du kollar på Idol.

Detta var skrivet av Natalie Ruuska, väldigt fint skrivet och vi håller med! Totalt!
http://naatso.blogg.se/ PUSS och HEJ/Lina & Stina


HELA VÄRLDEN ÄR SÅ UNDERBAR!

Underbart att fått vakna med ett leende på läpparna nu från och med i torsdags :) JAG MÅR FETT!



Du vet var det sitter och siktar tills du riktigt säkert vet att det hittar in
Där ingen annan kommit in. Hjärtat väljer blint
Nu när jag svalt det kan du dra det hur långt du vill. Du vet jag vill bli din
O ingen annan kommer in. Hjärtat gör mig blind
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världens hunger samlad i mig. Hela världens hunger samlad i mig



PUSS och HEJ/Lina

Helgens bravader!

Bloggen har nu funnits i 10 dagar, vi har haft läsarrekord om man jämför med uppsalaskvaller, vi har haft 2 gästbloggare med intressanta inlägg och kanske en tredje på gång? Följande vecka kommer bestå av lite dagens outfit, tips, och kanske ett träningstips? Och självklart kommer det handla mycket om andra bloggar!

Min helg har varit lång! I torsdags blev det alkohol och en drink på migo och sedan redroom :) Jag tog en ledig dag på fredagen (hur skönt som helst). Den bestod av en halv flaska vin hemma hos hanna (i hennes nya lägenhet!!) med Evelina och Magdalena och så somnade jag rätt så tidigt här hemma. På lördagen var jag bara hemma heela dagen. Sen kom Magdalena hit vid 8 och vi tog ett glas vin strax efter kom Mohammed och därpå Evelina. Vi gick till Redroom, träffade upp Hanna och hennes två vänner. Vi satt där till stängning. Sen gick vi hem. Söndagen bestod av massa slapp och filmmys. Och idag är jag också ledig! Känns jätteskönt. Ska snart ner på stan och fika med Emelie! Sen blir det träning och plugg.
Hur har eran helg sett ut?

PUSS och HEJ /Lina








JULBORD!

Ville bara allmänt säga hej till er!

och tänkte berätta att jag har börjat jobba på julbordet på odinsborg idag igen för tredje året i rad.
Det var väl sådär, stressigt som vanligt men skönt att komma igång eftersom jag ska jobba där i en månad framöver och det är mycket också.

Som sagt odinsborg i gamla uppsala högar, uppsalas mest besökta julbord!

Pris per person 395 kr...
Testa det du också, dom flesta går därifrån nöjda... (och fulla)

Kom gärna och besök mig såhär i juletid ;)



PUSS&KRAM

/ S


Gästbloggaren nr 1:Varför är Kroatien troligtvis det bästa turistmålet i Europa? Jag ska ge er några anledningar!

1. Deras goda öl. Det godaste jag någonsin provat, jag kan dricka det som saft: KARLOVACKO. Finns dessutom att köpa på systembolaget! Dessutom är all dess dricka hyggligt billig tack vare den fria marknaden av privata företag. (Inget monopoltjafs som i Sverige) Dessutom är det en helt annan alkoholkultur där. Det är inte ofta man blir såpass full så att man knappt kan gå, spyr och däckar. Jag tror att det har en stor påverkan här i Sverige; Det som är förbjudet blir mer spännande. Får man inte dricka alkohol och det är så svårt att få tag på, så går man över gränsen när man väl får tag på det!   Prisexempel i Kroatien: En lemonad 15 kr, en öl 11 kronor, en konjak 8 kronor!


-------------------------------------------------------------------------------------
2. Deras höviska pojkar, deras sätt att bete sig och flörta när man är ute: För det första måste dem inte bli asfulla innan dom ens vågar komma över och säga hej, för det andra så när man väl säger att man inte är interesserad, att man är upptagen etc, så får man en puss PÅ HANDEN och så säger dem "Ha en trevlig kväll" och går därifrån. Man får en himla massa gratis dricka också. Här hemma i norden är det liksom:
"Nej tack, jag vill inte gå iväg med dig bara för att jag fick en drink."
- Amähh kom igeeeäään dåååh stumpaaan! Bara littheeee! *HICK*



-------------------------------------------------------------------------------------

3. Det adriatiska havet
! Kristallklart, turkosblått vatten. Perfekt för dykning, snorkling eller bara att ta sig ett svalkande dopp i. Rena rama paradiset! Det underbara havet delas även med Italien. (Tvärs över havet mot Kroatien). Här har ni en karta plus en bild på när min mamma tar sig ett dopp:

 

-------------------------------------------------------------------------------------

4. Solen och värmen. Fattar ni vad BRUN man/jag blir!?!  Fast att ligga ute och jäsa mellan 12-15 är både outhärdligt och dumt. Man odlar malignt melanom (hudcancer) plus att huden kommer att bli rynkig och läderaktig. Men vad gör man inte för att få lite färg. Glöm inte solhatten och solkräm!



-------------------------------------------------------------------------------------

5.
Alla naturreservat. Så himla fin, oförstörd mark. Plitvicke jezera, kornati, brijuni... Alla fina oförstörda öar. Visste ni att Kroatien kallas för landet med de tusen öarna?



-------------------------------------------------------------------------------------

7. All utomordentligt god mat! Det mesta är färskt och närproducerat. En pizza med skaldjur direkt ur havet, nypressad olivolja samt en saftig vattenmelon direkt från bakgården. Hemmagjort vin och sljivovica (spir gjort av plommon). Och min favorit: Friterad bläckfisk med pommes frites och citronmajonäs!

    


http://www.ladyvicious.blogg.se


Glad som aldrig förr!

Mina kära, jag har aldrig känt såhär som jag gör nu. Jag är skitglad verkligen. Hur ens liv kan vändas så som det gjort nu!? Det hände liksom över en dag. Mina närmaste vänner säger också att de aldrig sett mig såhär glad på över ett år heller. Allt är skitbra just nu. Man ska inte ta ut något i förskott, men det får gå som det går faktist. Jag lever för nuet, för stunden. Det som gör mig gladast är att mitt liv förändrats totalt. Jag är numera stark och har självförtroende och det tack vare mina vänner verkligen. Jag fick det jag aldrig trodde jag skulle få. Fick och fick, vi får väl se. :)

Vad gör er glad? Berätta!

PUSS och HEJ/Lina


Gästbloggare nr 2: Vad ni inte visste om våra poliser

Många på den här skolan har ju väldigt höga tankar om de blivande poliserna, det är nåt hos tjejer som gör att killar i uniform blir väldigt attraktiva, för min del så är det ju då brandmän ;)
Men tillbaka till ämnet. Jag är inte en av dem som trånar efter dessa små låtsas poliser utan använder de mest när jag behöver ett gott skratt. Som när de leker tjuv och polis utanför mitt fönster eller anropar varann i sina små walkitalkies.
Igår kväll festade de iaf loss på Sivans och var väldigt fulla i gasen - kanske lite för mycket - för nån kunde visst inte hålla sig till han hann fram till toaletten utan uträddade så sitt behov nr 2 i en hink. Trevligt. Och dessa människor ska sen patrullera på våra gator? Hmm...Det var oxå en del överförfriskade män i 40 årsåldern som hade spenderat sin kväll att på ett äckligt sätt stöta på de mycket yngre tjejerna som jobbade...Najs...

Det är ju en helt annan sak när sånna här saker händer oss på EHV, jag menar, vi är ju ändå kända för att festa, så då är det ju lungt, eller hur?! [ Läs : ironin ]

Själv så spenderade jag ju inte min kväll på Sivans, men har fått informationen från en mycket trovärdig källa ;)

//http://materialgirl.webblogg.se/


Vi är väldigt glada och tacksamma för detta! PUSS och KRAM/Lina och Stina

RÅD!

Vi skulle vilja ha lite tips från er bloggare om hur ni tycker att en blogg ska vara uppbyggd.

En blogg ska innehålla:

a)
Mode
b) Skönhet
c) Uteliv
d) Musik

e) Spel
f) Idrott
g) Skola

Skriv gärna själva också om det är någonting som ni tycker är roligt att läsa om som inte står med här.


PUSS&KRAM

/
S


1:a GästBloggaren på ingång!

Vi har en tjej som vill vara med och gästblogga! Inlägget kommer inom kort! Vi är väldigt glada över detta! =)

http://ladyvicious.blogg.se


PUSS och HEJ/Lina

RÖSTA!

På ríx fm har dom startat en tävligt.
Du ska gå in och rösta på din favorit blogg.
Det är för att bloggare som inte är jätte kända ska komma fram.


RÖSTA GÄRNA PÅ OSS!


PUSS&KRAM

/ S

Uppsalas Underbara Uteliv

Hej alla unika!

Tänkte bara lite kort berätta om utelivet som finns här i Uppsala. Det finns 3 party ställen, det är Teatern som är nyöppnat, Birger Jarl och People. Sen finns det självklart de lite mindre krogarna som Etage eller Orange och alla barer såklart. Men jag måste bara få säga att det är så fruktansvärt tråkigt ute ibland, men det blir vad man gör det till. Beror detta på folket eller på krogarna? T ex igår. Jag och Stina skulle ta ett glas, vi hamnade på people där det var happyhour och det var också där vi avslutade vår kväll. Jag hade skit kul, fast det bara var typ sammanlagt 75 pers där, och då hade Max personalfest. Som sagt, det blir vad man gör det till!



PUSS och HEJ/Lina

Vad tycker du?

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT OCH MOTIVERA SVARET :)


The bodyshops egna butterbutters


LdB



Nivea




Rösta på vilken/vilka du tycker är bäst. Du behöver inte rösta utefter lukterna som jag har valt. Gå efter märket och säg vilken du tycker är bäst. LdB och Nivea har ju många olika sorter och lukter så... rösta på och ge tips till andra läsare..


PUSS&KRAM

/
S


Bloggar!

Tänkte skriva ett litet inlägg om de mest besökta bloggarna här på blogg.se. Även skriva någon rad om vad jag tycker om dem.
1. KENZA- Faktist en av de bloggar jag kollar in mest, hur hennes liv kan vara så intressant vet jag faktist inte.
2. Stina-Lee- Hennes blogg är tråkig, har inte fattat något intresse alls för den.
3. Engla's Showroom- Trodde först att den här bloggen handlade om Engla, men nu när jag klickade på den så var det inte alls så. Nej du..
4. << Designa din blogg>>- Måste väl vart det bästa som gjorts? Vi har inte använt oss av den sidan än som ni kanske märker? Haha, så jävla standard som det bara går. Det kommer..
5. vimmelmamman- Bloggvärlden är till för ungdomar, men jag följer den inte alls..
6. Prinsessans Dagbok- Hmm... Mycket bilder. I like.
7. ~ Egoinas värld ~-Ordinary
8. 17 år & trebarnsmamma!- Bara namnet drar ju till sig besökare.

Här är några av dem som ligger på toplistan. Jag tycker att det är roligare att läsa folk som man "känner" eller folk som finns i sin omgivning. Tycker att det är mer intressant.

Vad tycker du? Vilken blogg är din favorit? Tipsa oss!

PUSS och HEJ / Lina


Dagens outfit

Denna varma vinteroutfit bar jag idag. Släng gärna iväg en kommentar om vad ni tycker om denna klädsel, och vad ni tycker om hela "dagens outfit"-grejen? Är det interessant eller en flopp? Jag själv tycker att det är väldigt interessant och roligt att se själv. Men nåja. Vad tycker ni?



Kofta,Linne-BikBok
Leggings-Gina Tricot
Benvärmare-Lindex
Stövlar-Skopunkten
Halsduk-Lindex
Mössa-H&M



PUSS och HEJ /Lina


Smink&Smink

Jag tänker visa er vilket smink jag använder och vill gärna att ni skriver vad ni använder :)






Rougeborste från H&M (stämmer dock inte med bilden), Jag har en med kort skaft och större borste till rouget.
Jag tycker den fungerar alldeles utmärkt då jag har ganska tjockt med rouge. 50 kr / H&M


Cover all från makeup store. Det är faktiskt en av mina bästa smink produkter.
Orkar du inte sminka dig på morgonen så räcker denna för att se fräsch ut. Ett plus är också att det täcker så himla lätt så det kommer att ta dig evigeter att ta slut på den. 160 kr / makeup store
 
Ännu en cover all från makeup store. Denna täcker fler områden än ovanstående. Det gulaktiga täcker finnar eller leverfläckar. Den hudfärgade täcker rödafläckiga områden och den röda som är min favorit täcker blå/röda områden, alltså trötthetstecken under ögonen och det gör ganska mycket. 250 kr / makeup store
 
Rouge från Isa dora, jag har en brunare färg på mitt men har även ett annat rödaktigt men inte från isa dora. Det där använder man efter smak. Detta håller hur bra som helst, Har faktiskt tappat det ett X antal gånger men det håller till skillnad från många puder. Jag har haft det jätte jätte länge och det är fortfarande mycket kvar. Prisvärt! Nu letade jag efter priset men hittade inget specifikt men jag skulle tippa på att det ligger på 150-200 kr beroende på vart du köper det men det finns på H&M, åhlens, kicks m.f.

Jag måste ha en svamp när jag använder foundation, annars blir jag bara kladdig och jag är inte speciellt bra på att jämna ut det ordentligt med fingrarna heller så jag föredrar svampen. Det finns många som inte använder svampen som är riktigt bra på att jämna ut det ändå och tycker att det är enklare så. Jag har den simplaste varianten från H&M 30 kr.

Ögonfransböjare är någonting som är ett måste för mig, avundas faktiskt folk som inte behöver det. Mina står rätt ut om inte jag har ögonfransböjare. Jätte tråkigt. Men det fungerar iaf med alla olika sorter för mig så även denna är av det enklaste från H&M och kostar ca 50 kr.

Jag är en nybörjare när det gäller ögonbryn, för det första är jag väldigt ljus så det har varit lite fegt med att börja. Sedan har jag inte haft så mycket till ögonbryn innan jag började noppa ett och annat och nu är dom ganska stora. Letade efter en lämplig penna och hittade en på H&M. Det var en av de ljusare jag hittade och det fungerar jätte bra. Mjuk och lätt att jobba med och sitter iaf på mig hela dagen. Så jag är kanon nöjd! Endast 50 kr på H&M

Define a las - Mabellyne (jätte fel stavat). Denna mascara införskaffade jag mig för kanske en vecka sen och jag är så himla nöjd. Jag har inte varit den typen som har letat och försökt hitta det bästa utan jag har väl mest bara plockat på mig någon när jag är i behov. Nu har jag faktiskt hittat min favorit hittils. Har ändå testat ganska mycket. Innan hade jag telescopic mascara från Loreal och jag har varit nöjd med den. Define a lash är en gummiborste vilket telescopic också är men define a lash är ännu lite större och separerar mycket bättre utan klumpar och med mer färg. För mig är den alldeles perfekt. Jag köpte min för 98 kr på rea :) men nu kostar den 135 kr tror jag, men det är det värt. Finns på H&M och Åhlens bla.

Niveas beauty lift, har faktiskt inte använt foundation på 1 år utan att överdriva. Jag har underhållt solandet ganska okej och har därför bara använt solpuder men nu är jag blek och då passar detta mig. Som sagt så kan jag inte säga så mycket om den eftersom jag i princip bara haft denna men jag tycker att den är hur bra som helst. Täcker allt och du ser jätte fräsch ut. Skulle jätte gärna vilja ha tips om olika foundations. Den här finns iallafall bla på Kicks för 140 kr.


SNÄLLA, ge oss tips om bra smink och skriv gärna vad ni tycker om dessa produkter och om hur ni tycker att man ska sminka sig/vad man då ska använda. SKRIV SKRIV SKRIV!

PUSS&KRAM

/ S

Hej alla glada läsare!

Nu är det som såhär. Vi bloggar ju som sagt om andras bloggar och det är också vårat projektarbete att starta denna blogg. Om ni vill att eran blogg ska synas och/ eller om ni skulle vilja gästblogga i denna blogg så skulle ni jättegärna få göra det! Vi skulle då vilja i utbyte att ni gör reklam för vår blogg i eran, det räcker med adressen och att ni berättar att ni skrivit i bloggen. Så jättegärna, maila oss på [email protected] eller lämna bara en kommentar så skriver vi tillbaka till dig!
Ni får skriva om nästan vad ni vill. Jätte gärna något som intresserar er!
Tycker vi att din blogg är intressant så kan det hända att vi ber om att få göra en intervju via mail, telefon eller kanske träffas upp om ni bor i uppsala förstås! Hör av er!

PUSS och KRAM /Lina&Stina

LÄSVÄRDA BLOGGAR! ...


LÄSVÄRDA BLOGGAR!



 http://kenzas.se - Kenza Zouiten ,17 år


Kenza är just nu Sveriges största bloggare och är mycket för att skriva om mode och vardagliga livet.
Hon har mycket bilder på bloggen och jag skulle väl säga att hon lever ett lite lyxigare liv än många andra och har därför nya bilder på nya kläder säkert 1 eller 2 gånger i veckan. En naturligt söt tjej, med bra smak och goda tips.
Hon har ca 500 000 läsare per dag så gå in och kolla du också. Du blir säkert intresserad.

 http://blondinbella.se - Isabella Löwengrip , 18 år
Isabella är också en av Sveriges största bloggare.
Hon är dock lite mer korrekt men skriver också mycket om mode och vardagsliv. Hon verkar vara en ambitiös och mogen tjej som verkligen tar hand om sig själv och sitt liv. Det finns många skönhets- och mode tips men även tips för utbildning och träning. En blogg för ambitiösa människor som vill ha ordning och reda.

http://sooeet.blogg.se - Elin Pettersson , 17 år
En mycket skönhets- och modemedveten tjej som har mycket bilder och tips.
Hon knäpper mycket kort själv av bra kvalitet så det är verkligen roligt att se.
Hon lägger oftast ut dagens klädsel och är duktig på att matcha.
Hon har koll på det mesta inom skönhet och mode måste jag säga. En av de roligare bloggarna att titta på.

 http://josefinjonasson.blogg.se - Josefin Jonasson , 19 år
En populär tjej som har mycket för sig.
Berättar om jobb, uteliv och mode. Även hon har mycket foton men också mycket text.
En mycket söt tjej med fullt sysselsatt liv.


 http://enevelina.blogg.se - Evelina Lindström , 19 år
En väldigt speciell blogg men mycket humor.
Detta handlar mest om vardagslivet och här ska du gå in om du vill få dig ett gott skratt.
Kan inte riktigt katigorisera denna blogg men den är definitift läsvärd och rolig.
Både humor och allvar men mycket text och mycket bilder.

  http://mariaahedin.blogg.se - Maria Hedin ,19 år
Mycket bilder och mycket mode.


PUSS&KRAM

/ S


Blondinbella


Blondinbella:


Smink är fantastiskt kul

Jag älskar smink! Men det gör inte min hy. Så när jag sminkar mig är jag försiktig med vad jag lägger i ansiktet och fokuserar mer på ögonen. Att fokusera på ögonen betyder inte att måla dom intensivt, på vardagar lägger jag mest skimmer i ögonvrån och använder en vit ögonpenna så ser man genast fräschare ut.
1. Ögonskugga, Make up Store. Färg Muffin
2. Mascara Maybelline
3. Make Up Stores Serum
4. I.d Mineralsmink, Medium Beige
5. I.d Mineralsmink Medium Tan, (som solpuder)
6. Rouge, Make up Store, färg Peach. (Bara ibland)
7. Vit kajalpenna, H&M
8. Cover All Mix, Make Up Store

Fuktighetskräm, sedan serum i ansiktet som skyddar och gör så att sminket lägger sig bättre. Därefter I.d i hela ansiktet, sedan den mörkade I.d på kindbenen, haka, näsa panna. Därefter tar jag cover all mix under ögonen (den röda) och den vita på ögonlocket. Den gula tar jag på blemmor, men I.d brukar täcka allt. Efter det lägger jag den vita kajalpennan och sedan ögonskuggan muffin på ögonklocket. Därefter mascara!

På festliga tillställningar fokuseras det mer på ögonen, då lägger jag till dessa:
1. Eyeliner, Oriflame (bara på ögonlocket)
2. Make up Stores foundation, matt. Färg: Oliv
3. Brun ögonskugga, Make Up Store, färg: Tie
4. Grå svart ögonskugga, Make Up store, färg Velvet
5. Guligt skimmer, Make Up store, färg gold
6. Bronze ögonskugga (vid ögonvrån) Make Up store, Bronze
7. Skimmer puder så att man ser fräsch och lystrig ut!


När jag ska dansa en hel natt tar jag ibland en flytande foundation istället för I.d. Make Up stores matta håller en verkligen en matt under en hel kväll och inget puder behövs. Sedan gillar jag att markera ögonen, antingen en ljus skugga och därefter en tjockt streck med eylinen, mascara och sedan rouge och läppglans men har jag lång tid på mig lägger jag antingen färgen Tie eller Velvet beroende på kläder. Jag tar även ögonskuggan på underfransarna istället för eyeliner där, blir inte lika hårt. Istället för bara vit kajal vid vardags lägger jag guldigt skimmer i ögonvrån också. Därefter skimmerpudret i hela ansiktet. Som också tar bort det blanka konstigt nog.

Och så läpparna, läppglans är jag galen i, men dessa är mina favoriter;
1. Face, färgen Go Red
2. Clarins, nr 1
3. Hydracolor, nr 34. Ger volymeffekt. Lägger jag under de andra
4. Kiehls Lipbalm, fräsch röd färg

 
Tycker du att detta inlägg är intressant? Kommetera gärna! Ni får också chansen allihopa att själva publicera ett inlägg och självklart skriva vem ni är och så. Det är bara att maila oss på [email protected] eller skriva en kommentar och visa att ni är intresserade!

PUSS och HEJ /Lina



Stina Burman

En kort presention så ni vet vem jag är

Stina Burman
Född 13de september 1989
Bor i Kungsängen i Uppsala och har gjort i hela mitt liv
Är aktiv fotbollsspelare i BSK/VP (börje sk & vindhemspojkarna) har spelat i snart 12 år!
Nu går jag tredje året i grymnasiet på Bolandskolan (SMSP3)
Gick tidigare på Celsiusskolan (sam idrott) men bytte pga av brist på intresse.
Jag har faktiskt bytt först från Celsiusskolan då, till Bolandskolan och Bygg men efter två år märkte jag även där att intresset fattades och bytte därför till SMSP (specialutformat samhällsprogram) där jag avslutar min skolgång.
Fritiden spenderar jag med vännerna, på fotbollsplanen och i skolböckerna.

Som sagt, kortfattat om mig!






PUSS&KRAM

/ S


MAMMA 40 ÅR

Hejhej! Igår var det fest på Migoresturangen i kvarngärdet, igen. Denna gång var det mammas tur att fylla 40år. Och med 92pers av släkt och vänner kan nästan vad som helst hända. Helt sjukt roligt var det iallfall! Det var så mycket som hände som jag inte vill ta här tyvärr. Men jag hade roligt iaf!







sjukt snygg



PUSS och HEJ/Lina

LIVEMUSIK

Det var en covertävling i skolan, och jag gillade verkligen det, reggae som hiphop, hårdrock som pop spelar ingen roll för mig. Jag avundas verkligen dem som kan spela instrument. Jag tycker att det var skitbra och verkligen så tycker jag att vi ska ha sådana oftare! Det är verkligen härligt att lyssna på. Såklart tog jag lite kort och filmade, inte av bästa kvalité. Och jag glömde filma den bästa på dagen, reggaesnubben. Grymt bra. Jag älskar livemusik!

Lite bilder som jag lekte lite med och en video på rockgruppen som jag tyckte var bäst, eftersom de spelade musiken, inte sjöng den. Och mycket bra var det endå.



   




PUSS och HEJ/Lina


ÄNTLIGEN

Mitt och Stinas projektarbete är äntligen igång! Vi har hunnit med att ha möte med Lars våran handledare, men också hunnit skriva projektplan som vi lämnade in till honom idag. OCH föra loggbok. Känns så skönt att vi är igång, och det kommer faktist bli kul att blogga framöver.
Iallafall.
Jag tänkte göra en presentation av mig själv innan vi bloggar igång på riktigt, för det är som så det är planerat.
Jag heter iallafall Lina Forsgren och går SMSP3 på Bolandsskolan, eller numera Bolandgymnasiet tydligen. Linjen jag går är en linje för egentligen dem som "ångrat" sig med sin förra linje och vill byta inrikting och bara vara tvugna att läsa ett år till, istället för att hoppa av och börja om från ruta ett, ja ni fattar. Och i detta fall var det Målare på Boland. Det passade inte mig riktigt haha. Min ålder är då änligen 18år, ganska förutsett eftersom jag går 3:an, men man vet aldrig!

Hoppas att vi kommer få några trogna läsare, kanske tillochmed få fler än http://uppsalaskvaller.blogg.se, som kommer förmodligen ha en paus ett tag framöver.

PUSS och HEJ /Lina

This is me.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0